Eleged van az egekbe szökő vízszámlákból?

Az elmúlt száz évben Magyarország kétszer annyi vizet használt el, mint amennyit a népesség növekedése indokolt volna. Nagyszüleink még csak fejenként 30-40 liter vizet használtak el naponta, átlagos vízfogyasztásunk viszont 2019-re elérte a napi 100 litert. (A Központi Statisztikai Hivatal becslései szerint)

Egy családi házban azonban nem csak ezzel a fogyasztással kell számolnunk! Hogy néz ki számokban egy kert ápolása? Egy 300 négyzetméteres gyepfelület átlagos napi vízigénye 1200 liter, kánikulai vízigénye pedig 2400-3600 liter is lehet naponta! Mindezt pedig ivóvizünkből használjuk el, ezzel is hozzájárulva bolygónk készletének csökkenéséhez.

Sokkoló, nem igaz? Pedig tudatos döntéssel fedezheted kerted és családod vízigényét anélkül, hogy a vízkészlet rovására menne!

Az ivóvíz értéke várhatóan nagyobb lesz, mint az aranyé!

Tudtad, hogy a Föld rendelkezésre álló édesvízkészletének mindössze 1%-a alkalmas emberi fogyasztásra, melyből nemcsak saját igényeinket, hanem kertünk ápolását is fedeznünk kell?

Ha pedig a teljes vízkészletet összegyűjtve egy gömbbe zárjuk, láthatóvá válik a víz-Föld aránya (az amerikai földtani intézet ábrája alapján).

Mindössze ennyi víz áll rendelkezésünkre, mely szokásainknak “köszönhetően” rohamosan fogy! De hova tűnik ez a nagy mennyiség?

Gondoltad volna, hogy 1 szelet kenyér előállítása 40 liter vizet, 1 csésze kávé termelése, feldolgozása, szállítása 140 liter, 1 hamburger 2400 liter vizet, 1 kg marhahúsé pedig átlag 13 000 liter vizet, emészt fel (az állatok etetésére használt termény vízigényét is beleértve)? (forrás: fna.hu)

Ez azt jelenti, hogy ebéded akár 2500 liter víz felhasználásával kerülhet tányérodra!

Vízfogyasztásunk megváltoztatása mára már tehát nem csak egy divatos nézőpont, hanem egy egyre égetőbb és sürgősebb probléma lett!

Mit szólsz, ha azt mondjuk, valójában fogyasztásunk nagy része könnyedén kiváltható lenne a természet adta lehetőségeinkkel? A megoldás pedig már csak egy lépés!

Esővíz,

a természet ajándéka!

Hadd mutassunk be egy olyan megoldást, mellyel a vezetékes vízhasználat akár 80%-át megspórolhatod, pénztárcádat és bolygónkat egyaránt kímélve!

Magyarországra alkalmazott számítások szerint egy 150 négyzetméter alapterületű családi ház tetejéről annyi esővizet lehet összegyűjteni, amennyi egész évben fedezi egy négytagú család wc-használati, takarítási, mosási igényeit, valamint egy 120 négyzetméteres kert locsolását is. (forrás: origo.hu)

Ráadásul az sem mindegy, mivel öntözünk! Biztosan te is megcsodáltad már, hogy egy tavaszi esőnek milyen jótékony hatása van kertedre! Szebb és zöldebb, össze sem lehet hasonlítani a vezetékes vízzel való öntözéssel! Képzeld el, hogy ez a minőség állandóan elérhető számodra?

Miért fizetnél vízszámlát, amikor az anyatermészet is tud gondoskodni a családod vízhasználatáról, kiváló minőségben?

A jövő megoldása

Mi vagyunk a Haniga-Bau Kft. ! 10 éves tapasztalattal rendelkezünk gépi földmunkák, konténeres szállítás, kertépítés -és esővíz hasznosító rendszer kiépítés terén Budapesten és a környező településeken.

GreenWater rendszerünk által egy olyan esővízgyűjtő tartályt helyezünk a föld felszíne alá, mellyel a háztartási vízfelhasználás 80%-a kiváltható!

A víz egy speciális saját tervezésű szűrésen esik át, majd könnyedén felhasználhatóvá válik wc-öblítés, mosás, mosogatás, fürdés, takarítás, kert öntözése céljából.

Otthonodba saját gépekkel és saját szakemberekkel látogatunk el, így garantáltan egy kézben lesz a teljes folyamat!

Küldetésünknek tekintjük bolygónk tehermentesítését, és úgy gondoljuk, esővíz-újrahasznosítással sokat tehetünk érte! Nagyon hiszünk abban, hogy minden háztartás értékét növeli ez a technológia. Olyannyira, hogy saját családjaink vízigényét is ez a rendszer biztosítja és nagyon szeretjük!:)

Célunk, hogy minél több családi háznak csökkentsük a vízfelhasználását, ezzel pedig környezeti lábnyomát is. Bízunk abban, hogy segítésünkkel a Te háztartásod is 180 fokos fordulatot vesz mind anyagi, mind környezetvédelmi szempontból!

1 2
3 4

Az esővíz-újrahasznosítás előnyei

 • A vezetékes víz akár 80%-a kiváltható vele kristálytiszta minőségben
 • Szebb, zöldebb lesz a kerted az esővíz használatának köszönhetően
 • A mosás hatékonysága sokkal magasabb, fehérebbek lesznek a ruhák, kevesebb mosószert kell használnod
 • A háztartási gépeid élettartama is megnő, hiszen nincs bosszantó vízkő
 • A fúrt kút engedélyköteles, ráadásul magas adóköltségekkel jár, ellentétben az esővíz-újrahasznosító rendszerrel
 • Öntözéshez nagyon költséges a vezetékes víz használata, az esővíz bármikor, ingyen rendelkezésre áll
 • Csőtörés esetén hetekre biztosít elérhető, felhasználható vizet
 • Szagmentes

Kik válaszották már?

 • bárki, akinek fontos a környezete
 • családi ház tulajdonosok, építtetők
 • nyaralótulajdonosok
 • olyan telek,- és nyaralótulajdonosok, ahol nincs kiépítve a vezetékes vízhálózat
 • építkezés előtt/alatt állók
 • passzívház építtetők

Megbízható

A gyűjtőtartályban lévő tartalék akkor is jól jön, ha vízhiány lenne a vezetékes vízhálózatban vagy nem ad vizet a kút.

Ingyenes

Az esővíz megújuló, ingyenes, kifogyhatatlan forrásból származik

Gazdaságos

A nagy vízfogyasztókat válthatjuk ki esővízzel: fürdés, mosás, WC öblítés, autómosás, automata öntözés.

Kínálatunk

3 m³ tartály

Kis háztartáshoz

5 m³ tartály

Közepes háztartáshoz

8 m³ tartály

Nagy háztartáshoz

Tartályokra 50 év, szűrőkre 5 év garanciát biztosítunk!

2022. december 31-ig 50%-os állami támogatással is igénybe vehető!

Manapság egyre többen hasznosítjuk újra a Nap energiáját, műanyagot, papírt, üveget és egyéb háztartási hulladékot. Miért ne tennénk így az esővel, mely folyamatosan rendelkezésünkre áll, ráadásul ingyen?

Tudd meg, hogy mennyit tudnál spórolni! Töltsd ki űrlapunkat és jelentkezz INGYENES 30 perces konzultációnkra!

Mi történik jelentkezést követően?

 • 1 munkanap alatt felvesszük a kapcsolatot!
 • Ingyenes konzultációkon átbeszéljük lehetőségeidet!
 • Irányadó árajánlat elkészítése
 • Díjmentes helyszíni felmérés
 • Pontos árajánlat elkészítése
 • Szerződés, esővízgyűjtő rendszered telepítése

Az űrlap elküldésével elfogadom az adatvédelmi nyilatkozatot.